Reddingsspeuren

28 april 2018 09:30 - 28 april 2018 16:45

Samen met hondenschool Petra Driesen organiseert de BCN op 28 april in Laren een zoek- en speurcursus. Petra zorgt voor uitleg en koffie of thee. Deze dag beantwoordt aan een enorme behoefte van de beauceron om zijn neus te gebruiken.
Geschikt voor de cursist die het prettig vindt om actief met zijn hond in de buitenlucht bezig te zijn. 
Actieve cursussen, desalniettemin zijn ze ook geschikt voor honden die last hebben van botproblemen en/of artrose. Het op rustige wijze aanleren en bezig zijn met neuswerk is voor deze honden een enorme uitlaatklep. 
Deze speciale dag voor de BCN is een kennismakingscursus van 2 dagdelen. Dagdeel een van 9.30 tot 13.00 gaan we ons richten op het Reddingshonden werk en het speuren. 

Na een heerlijke zelf meegenomen lunch in het bos of een pannenkoek in ’t Bulk  http://www.bluk.nl (op eigen rekening) gaan we verder om 13l45 met vlakterivieren wat een onderdeel is van het reddingshondenwerk. We denken rond 16.45 met uitloop tot 17.30 klaar te zijn. Dan zijn de honden ook moe en voldaan van het werk. 

Natuurlijk kunnen we in een dag niet het hele reddingshondenwerk uitgebreid de revue laten passeren. Het beginnetje met zoeken naar ‘vreemde’ slachtoffers wordt aangeleerd. Kom ook, neem vriend/partner of kennis mee, en geniet  van het samenwerken met je beauceron. 

Kosten: 75 euro per hond. 
De workshop is alleen toegankelijk voor leden van de Beauceronclub Nederland

Inschrijven kan tot 20 april 2018

 

 

Met dit formulier schrijft u uw beauceron en uzelf in voor de workshop 'reddingsspeuren' in Laren.

 
Terug naar overzicht