Struuntocht aanwijzing

Tip voor de Struuntocht: wij geven wederom een tipje van de sluier over de Struuntocht.

De Struuntocht bestaat als route uit meerdere kleine routes. Om deze routes goed te lopen zal er moeten worden gepuzzeld en worden gezocht naar aanwijzingen. Tijdens de Struuntocht heet ieder kruispunt een "situatie" en bevindt zich nabij iedere "situatie" een aanwijzing. Deze aanwijzingen houden u op het juiste pad. Omdat niet iedereen een militaire achtergrond heeft of vroeger bij de scouting actief is geweest zullen wij een routetechniek van de Struuntocht vrijgeven: 

Stripkaart routetechniek
Een stripkaartroute is een route op kaart die "gestript" is van overbodige informatie. De te volgen route is strak getrokken en wordt derhalve weergegeven als een rechte lijn. U loopt dus als Struuntochter langs een rechte lijn, van onder naar boven, waar de zijwegen met korte streepjes op zijn aangegeven. In werkelijkheid loopt u geen rechte lijn maar volgt u de weg waarbij u meerdere zijwegen voorbij gaat. 

Voorbeeld
Op de foto is een voorbeeld gegeven van hoe een stripkaartroute eruit zou kunnen zien. U begint op de route op de stip, en in werkelijkheid gaat u het rode lijntje volgen van onder naar boven. U  komt eerst bij een kruispunt. Daar moet u twee wegen aan uw linkerkant laten liggen. Op een kruispunt betekent dit dus dat u rechtsaf moet slaan. Daarna moet u eerst een weg rechts laten liggen, en daarna twee wegen links. Bij die tweede weg links betekent dat u zélf rechtsaf moet slaan. 

De Struuntocht wordt in (kleine) groepjes gelopen zodat iedereen binnen een groepje mee kan denken over de oplossingen.