Beauceron Doedag 2014

8 juli 2012 09:00 - 8 juli 2012 16:00

Beauceron Doedag 8 juli in Bemmel

In 2012 bestaat de Beauceronclub Nederland maar liefst 35 jaar. Een uitgelezen gelegenheid om onze beaucerons en elkaar beter te leren kennen. Op zondag 8 juli 2012 heeft de BCN het terrein van de hondenschool Lingewaard afgehuurd voor al haar leden en geïnteresseerden in het ras.

Er zijn diverse activiteiten gepland, voor elk wat wils. Er zijn 5 workshops waar men aan deel kan nemen. We starten de eerste workshopronde om 10 uur, het terrein is open v.a. 9 uur. We eindigen rond 16 uur. Elke workshop duurt 1 uur, per koppel hond/baas kunt u aan maximaal drie workshops deelnemen. Geeft u bij inschrijving aan bij elke workshop welke u het meest interesseren, en welke u het minst interessant vindt. Bijvoorbeeld: A = 1, B = 4, C = 5, D = 2, E = 3. Wij proberen iedereen zo gunstig mogelijk te koppelen aan de workshops van zijn/haar voorkeur, en snelle inschrijvers maken daarop de meeste kans.
In elke workshopronde kunnen maximaal 8 honden per workshop geplaatst worden en niet alle workshops worden even vaak gegeven.
Inschrijven (ongeacht het aantal workshops met een maximum van 3 per combinatie) kost 15 euro per combinatie. Dit kunt u overmaken op rekeningnummer 4050805 tnv Beauceronclub Nederland o.v.v. Doedag 2012.
Andere honden dan beaucerons kunnen ook meedoen echter beaucerons hebben voorrang op inschrijving.

A Balans en Coördinatie. Bij deze workshop wordt de hond geholpen zich bewust te worden van zijn lijf. Door bepaalde oefeningen en met behulp van bepaalde attributen zal hij leren zich met meer aandacht voor zijn lijf te bewegen. Een hele opgave voor onze zich niet bepaald subtiel bewegende beaucerons. (2 workshops) 

BBB Beauceron- Baas- Brein. Beauceron en baas worden uitgedaagd verschillende oefeningen te doen en tevens een aantal hondenpuzzels zo correct mogelijk en zo snel mogelijk op te lossen. (4 workshops)

C Ringtraining. Meedoen aan een clubmatch of show vergt meestal enige voorbereiding. Bij veel beauceronbazen is enige koud watervrees te bespeuren voor het meedoen aan shows. In deze workshop wordt u geleerd uw beauceron zo optimaal mogelijk te presenteren. Voor iedereen die een keer een poging wil wagen in de showring maar niet onbeslagen ten ijs wil komen. (3 workshops)

D Apporteren en sorteren. Apporteren is zoveel meer dan balletje gooien, wat kun je allemaal met apporteren? In deze workshop zal de basis gelegd worden voor het op een leuke speelse manier voorwerpen terugbrengen naar de baas. (3 workshops)

E. Agility. Een van de meest populaire hondensporten is agility/behendigheid. De hond neemt sprongen, kruipt door tunnels en klautert over allerhande obstakels. In deze workshop leert u onder deskundige begeleiding de beginselen van dit spannende spelletje voor baas en beauceron. ( 2 workshops)

Lokatie: Hondenschool Lingewaard te Bemmel (tussen Arnhem en Nijmegen) Bergerdensestraat 25A (nabij Rijkerswoerdse Plassen) - 6681 LK Bemmel
Op het terrein bevinden zich een kantine, een binnengedeelte en toiletten.

U kunt zich inschrijven tot 8 juni bij:

Cora Wagenaar
Kamervoort 6
6687 LA Angeren
0612848569
lucky-dogs@hetnet.nl

Vermeld bij inschrijving:

Van uzelf:

Naam, adres en woonplaats
Emailadres
Telefoonnummer (mobiel)

Van de hond:

Naam hond
Leeftijd hond
Ras hond

Voorkeur:

Workshop A:
Workshop B:
Workshop C:
Workshop D:
Workshop E:

Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact op met Cora Wagenaar (06-12848569 lucky-dogs@hetnet.nl)

Terug naar overzicht