geannuleerd - Doe-dag Detectie en Balans & coördinatie

23 september 2023 15:00 - 23 september 2023 17:00

Tot onze grote spijt hebben we te weinig aanmeldingen gehad om deze geweldige workshops te kunnen organiseren 


We hopen een ander moment te kunnen prikken met meer animo. Heb je interesse en wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwe datum? Stuur dan een mail naar secretaris@beauceron.nl

===

Op zaterdag 23 september organiseert de Beacueronclub Nederland weer een leuke “doe dag” voor haar leden en honden. Het betreft een gecombineerde dag: er zal zowel kennis worden gemaakt met Detectie en een les Balans & Coördinatie op het programma staan deze middag.


Wat is Detectie voor honden? 
Bij detectie leer je de hond een bepaalde aangeleerde geur te zoeken en deze op een juiste manier aan te duiden door middel van een aangeleerde indicatie. De laatste jaren wordt detectie steeds populairder als hondensport. Het is afgeleid van de bijvoorbeeld de douane honden op Schiphol die worden ingezet voor narcotica. Detectie is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Ook honden met een lichamelijke beperking kunnen een cursus volgen.

Wat is Balans & Coördinatie voor honden?
Balans en coördinatie is erop gericht om honden meer bewust te laten worden van hun lichaam. De meeste honden zijn alleen bewust van het deel wat ze zelf zien (voorhand). Door deze bewustwording kun je honden goed voorbereiden/opwarmen voor sport bijvoorbeeld. Maar ook honden met blessures die moeten revalideren of bepaalde spierkracht en conditie moeten opbouwen door lichamelijke aandoeningen kunnen hier heel veel aan hebben. Dit maakt dat balans en coördinatie ook geschikt is voor alle rassen en leeftijden.

Maar bovenal is het vooral heel leuk om samen met je hond deze training te doen!

De afzonderlijke workshops duren ongeveer een uur. De middag begint om 15.00u en eindigt ongeveer om 17.00. Kosten voor deze dubbele workshop is € 55 per hond. De locatie is Manege Fjordhest-Gard in Hoenderloo.

Inschrijven
U kunt u inschrijven door een mail te sturen aan secretaris@beauceron.nl onder vermelding van “Doedag”, vervolgens ontvangt u van ons een factuur.
De inschrijving sluit op 10 september, daarna wordt u ingedeeld in een groepje van maximaal vier. U ontvangt na betaling de bevestiging en de dagindeling.

Terug naar overzicht