Lezing fokkerij en inventarisatiekeuring

18 november 2017 10:30 - 18 november 2017 15:00

Op 18 november 2017 organiseert de Beauceronclub Nederland een fokkerijlezing met aansluitend een inventarisatiekeuring  voor beaucerons. Aan de keuring mogen beaucerons deelnemen vanaf 18 maanden in het bezit van een stamboom en, wanneer zij eigendom zijn van een Nederlands ingezetene, zijn ingeschreven in het NHSB van de Raad van Beheer. Wanneer uw beauceron succesvol door deze keuring komt, betekent dit dat hij qua exterieur/uiterlijk goedgekeurd is om ingezet te worden voor de fokkerij.  Voordat uw beauceron daadwerkelijk voor de fok in aanmerking komt, zijn er nog twee aanvullende eisen. Uw beauceron zal een gunstige uitslag moeten hebben voor wat betreft de röntgenfoto’s van zijn/haar heupen (HDA of HDB) en uw beauceron zal de TOP-test (een gedragstest) moeten afleggen.
De keuring zal gedaan worden door een daartoe door de Raad van Beheer bevoegde keurmeester.
We kunnen maximaal 10 honden accepteren voor de keuring.
Kosten: 35 euro en alleen toegankelijk voor BCN-leden.

Na inschrijving voor de keuring ontvangt u van onze penningmeester een factuur ter betaling van de kosten.

De keuring zal voorafgegaan worden door een lezing van Marjoleine Roosendaal (fokker, keurmeester, exposant, journalist en populair spreekster over honden en fokkerij op o.a. de Kennistour van de Raad van Beheer). Geschikt voor beginnende en meer ervaren fokkers maar ook niet-fokkers zijn van harte welkom om de lezing bij te wonen.
Onderwerpen die besproken zullen worden zijn:  ‘wat doet inteelt met een populatie? is een heterogeen nest te verkiezen boven een homogeen nest?,  wat is outcrossen en waarom en wanneer maak je daarvan gebruik?, we worden geconfronteerd met een –erfelijke- ziekte, wat nu?’. Bovendien is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Kosten: geen voor BCN-leden, voor niet-BCN leden vragen we een bijdrage van 6,-voor koffie/thee (contant te betalen bij aanvang van de lezing)
Aanmelden: gaarne vooraf even aanmelden opdat we weten dat u komt. Dat kan door het versturen van een mailtje aan sienekeh@xs4all.nl

Tijd lezing: 10.30 – 12.30 u, van 12.30 – 13 u is er gelegenheid op eigen kosten in de kantine van het café te lunchen
Tijd keuring: 13 -15 uur
Locatie: Sportcafé de Camp, de Bosrand 15-17 Woudenberg.


Uw beauceron aanmelden voor de keuring?
Dat kan middels onderstaand inschrijfformulier.

 

Terug naar overzicht