Mantrail workshop

25 mei 2019 10:00 - 25 mei 2019 16:00

De geurwereld van de hond is er een die tot de verbeelding spreekt. Geur is voor honden misschien wel het meest wezenlijke zintuig. Ze kunnen er in elk geval meer mee dan wij. Iets doen met de hondenneus is in opkomst en er zijn diverse mogelijkheden zoals sorteren, detectie, zoeken, speuren met voor allemaal één belangrijke overeenkomst…..we zullen op de hond moeten vertrouwen en met hem moeten samenwerken op een heel andere manier dan bij veel andere trainingen waar wij de aangever zijn en de hond moet volgen. Bij neuswerk is dat net andersom en dat maakt het een heel intensieve bezigheid waarbij de vorm ‘mantrailen’ niet alleen mentaal pittig is maar ook fysiek het nodige van ons vraagt.

Wat gaan we doen?: we gaan eigenaar en beauceron laten kennismaken met het mantrailen. Bij het mantrailen volgt de hond het spoor van een persoon. Voor beaucerons en eigenaren die al meer ervaring hebben met mantrailen is deze workshop niet geschikt.

Waar gaan we dat doen?: in de bossen bij Chaam (Brabant)

Wie kunnen deelnemen?: beaucerons en eigenaren die lid zijn van de Beauceronclub Nederland

Zijn er voorwaarden?: Ja, eigenaren moeten fysiek fit zijn en er geen bezwaar tegen hebben dwars door struiken, boompercelen en greppels te lopen. Per keer is er 1 combinatie aan de beurt, de andere honden verblijven dan in de auto. De beauceron moet ook fit zijn en veilig te hanteren door vreemden. De honden blijven aan de lijn. Leeftijd is van weinig belang alhoewel een hele dag voor heel jonge honden te intensief zal zijn.

Hoe lang duurt de dag en wie zijn de workshopleiders?: we zijn bezig van 10 – 16 uur, Sannah Belzer en Sieneke Groenman leiden deze dag.

Wat zijn de kosten?: de kosten bedragen 50 euro per combinatie

Hoeveel combinaties doen er mee?: er is plek voor maximaal 6 combinaties.

Inschrijven kan tot 20 april 2019 en stopt bij het bereiken van het maximale aantal deelnemers. Deelnemers ontvangen na 20 april een briefing per mail met nadere informatie.

 

Terug naar overzicht