Nesten en Jongehondendag 2015

19 april 2015 09:30 - 19 april 2015 16:00

Waar?

Ook dit jaar zijn we weer te gast op manege Fjordhest-Gard in Hoenderloo.
Een mooie lokatie die ons al jaren gastvrij ontvangt en waar we bij mogelijk slecht weer ook van de binnenmanege gebruik mogen maken.

Voor wie?

Voor alle beaucerons die op 19 april de leeftijd van 3 maanden hebben bereikt, maar nog geen 2 jaar oud zijn. Bent u eigenaar van een beauceron in die leeftijd of bent u fokker en hebben de pups van uw nest(en) deze leeftijd, dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze dag. U kunt uw jonge hond en de fokkers kunnen de moederhond(en) met hun nest(en) presenteren. In een enkel geval kan mogelijk ook de vaderhond aanwezig zijn.
Een gezellige dag met vele beaucerons en hun eigenaren en de mogelijkheid om (op nieuw) kennis te maken met de nestgenoten van uw hond en ervaringen uit te wisselen.
De eigenaren van de honden hoeven geen lid van de Beauceronclub te zijn.

Wat gaat er gebeuren op deze dag?

Keurmeesters van het ras beauceron zullen op deze dag de jonge honden en hun aanwezige ouderdieren keuren en indien er voldoende nakomelingen aanwezig zijn hun mening geven over het totaalbeeld van een nest. Keurmeesters J. Alberts en A. Beenen zijn uitgenodigd deze keuringen te verrichten. Ter voorbereiding op het rasexamen dat op 31 oktober 2015 plaatsheeft, zullen er stagiaires meelopen tijdens de keuringen van onze beaucerons.

Keurrapport

Alle gekeurde honden ontvangen een keurrapport en ze worden op de foto gezet. De honden worden niet gekwalificeerd, dus geen uitmuntend, zeer goed, goed of matig. Ook worden ze niet geplaatst, dus er is geen competitie. Een leuke manier om eens te zien hoe een keuring verloopt en te horen wat een keurmeester vindt van het uiterlijk van uw hond. 

Maatwerk voor uw hond

Inge Aarts is op onze NJD aanwezig om voor eigenaren en jonge beaucerons een passende training te verzorgen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden en u hoeft zich hiervoor niet vooraf aan te melden.

Hoe kunt u meedoen?

D.m.v het opsturen van het ingevulde inschrijfformulier naar C. Wagenaar Kamervoort 6 6687 LA Angeren of mailen naar lucky-dogs@hetnet.nl voor 5 april. Vanwege de kosten die dit evenement met zich meebrengt vragen wij een bijdrage van euro 15 per hond. Aanmelden verplicht tot betaling.
Voor de ouderhonden van de nesten vragen wij geen bijdrage.

Inschrijfformulier NJD 2015 (253,7 KB)

Hoe gaat het verder op de dag zelf?

U wordt om uiterlijk 10.00 uur verwacht op het terrein van de manege. Wij willen graag op tijd starten. Bij de tent van het secretariaat krijgt u een draagnummer. We beginnen de keuring met de jongste honden. De honden die aan de beurt zijn worden opgeroepen door de ringmeester.
Voor alle eigenaren van aanwezige honden geldt dat de honden adequaat gevaccineerd moeten zijn en dat u het entingsboekje/ dierenpaspoort bij u moet hebben zodat de organisatie daarop, indien gewenst, kan controleren.

Barbecue voor deelnemers en bezoekers

Ook dit jaar houden we in de middagpauze een heerlijke barbecue.
De kosten bedragen euro 15 p.p, voor kinderen euro 7,50. Als u wilt deelnemen kunt u dit vermelden op het inschrijfformulier en het bedrag tegelijk met het inschrijfgeld betalen.
Ook bezoekers zijn welkom op de barbecue. Aanmelden kan bij Cora Wagenaar, maak aub gebruik van het inschrijfformulier. Aanmelden voor de barbecue i.v.m. bestelling graag voor 5 april 2015.
Kijkt u even op het inschrijfformulier voor het banknummer om de kosten te voldoen.

Controleer wel even of wij uw opgave ontvangen hebben. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen, zenden wij u een bevestiging per mail.

Bezoekers en hun honden zijn ook van harte welkom!

Het bestuur BCN

Terug naar overzicht