Workshop Praktijkspeuren

26 januari 2014 10:00 - 26 januari 2014 16:00

Wanneer en waar?
Op zondag 26 januari 2014 van 10.00 tot 16.00 uur inclusief lunch, in de omgeving van Putten (midden-Nederland).

Voor wie?
Voor iedereen die kennis wil maken met het Praktijk Speuren en voor hen die al eerder hebben gespeurd maar graag nog eens opnieuw een instructiedag willen meemaken.

Wat is Praktijk Speuren?
Het doel van Praktijk Speuren is om met een speurhond zo snel mogelijk een vermist persoon op te sporen door diens spoor te volgen. Dit ‘speuren in de praktijk’ kan overal zijn: in het bos, woonwijken, stadscentra etc. De honden hoeven niet te leren om te ruiken, of hoe ze moeten speuren: ze leven in een ‘geurwereld’ en vinden het geweldig om met hun neus te werken. Alle honden kunnen het! Het zijn vooral de bazen die nog moeten leren om hun hond te ‘handelen’ en te ‘lezen’. De bazen leven in een ‘zichtwereld’ maar kunnen samen met hun hond juist een prima speurteam worden als ze de signalen van hun hond tijdens het speuren leren ontdekken.
De honden mogen speuren zoals ze zelf willen: ‘kophoog’ speuren of ‘koplaag bij de grond’. Sommige honden hebben van nature al het doorzettingsvermogen en de concentratie om bij het te volgen spoor te blijven. Andere honden moeten soms wat gemotiveerd worden. Het speuren vraagt veel concentratie van de hond en hij wordt er heerlijk moe van! Geschikt voor honden van alle leeftijden.

Wat is het workshop-program?
De workshop begint om 10.00 uur met theorie (en koffie/thee natuurlijk), en aansluitend wat eerste speuroefeningen in de directe omgeving van de workshoplocatie. Na de lunch vertrekken we naar een wat groter bos een paar kilometer verderop, waar we het meer uitgebreide speurwerk kunnen gaan doen. We ronden af omstreeks 16.00 uur.

De workshop staat onder leiding van Henk en Brenda Bouman van Speurhonden Training Center, die al vele jaren ervaring hebben in het trainen van ‘baas/hond-combinaties’ bij het speuren.

Kosten, aanmelding?
De kosten bedragen per baas-hond combinatie € 53,50 inclusief koffie/thee en lunch. Het aantal deelnemers is maximaal 12 baas-hond combinaties (alleen voor leden van de Beauceronclub Nederland). Benodigdheden voor de workshop zoals een lange lijn en een speurtuig worden in bruikleen beschikbaar gesteld.

Aanmeldingen voor de workshop graag bij Christianne van de Pas, cvdpas@hr-companion.nl
Bij aanmelding graag ook de roepnaam van uw deelnemende beauceron vermelden. Na aanmelding ontvangt u een routebeschrijving en nog wat aanvullende informatie.
Graag tot ziens op 26 januari!

Terug naar overzicht