Struuntocht 2022 en BBQ

14 mei 2022 10:00 - 14 mei 2022 16:00

In 2022 bestaat de Beauceronclub Nederland vijfenveertig jaar. Dit willen we samen met alle leden graag vieren tijdens een jubileumweekend. We zijn dit weekend met onze beaucerons welkom op Molecatenpark Kuierpad 10 te Wezuperbrug. Er zijn diverse logeermogelijkheden op het park, u kunt er overnachten met eigen tentjes, caravans of campers. Er zijn echter ook diverse huurmogelijkheden. Via deze link kunt u de mogelijkheden vinden en boeken https://www.molecaten.nl/kuierpad

Het adres van het park is:
Oranjekanaal NZ 10
7853 TA Wezuperbrug 

Zaterdag 14 mei staat in het teken van samen sportief buiten bezig zijn met uw beauceron en zondag 15 mei vindt onze Kamioenschapsclubmatch (KCM) plaats. Meedoen kan middels het invullen van de respectievelijke inschrijfformulieren. De struuntocht/BBQ en de KCM hebben beide hun eigen inschrijfformulier. Inschrijven kan voor 1 of voor beide dagen. 

STRUUNTOCHT 

Op zaterdag 14 mei houden we een struuntocht. Een Struuntocht is een wandeltocht in kleine groepjes met onze beaucerons waarbij al puzzelend en met enig denk- en zoekwerk de route moet worden volbracht. De tocht is uitgezet in twee routes waarbij de deelnemers halverwege terugkomen op het start- en eindpunt zodat de tocht ook mogelijk is voor jongere en oudere honden of baasjes die 10 tot 11 kilometer wandelen echt te ver vinden. De meeste doe-opdrachten vinden nu ook plaats bij dit start- en eindpunt. Bovendien zal er een lunch klaarstaan op deze pauzeplek.

Waarover moet u als deelnemende struner beschikken?

 • Een hond, u kunt natuurlijk ook met iemand anders meelopen. Een hond mag dan ook meerdere geleiders hebben.
 • Geschikte wandelschoenen.
 • Zowel uw hond als uzelf moeten een wandeltocht van 5,5 km of 11 km conditioneel aankunnen.
 • Een beetje oplossend- en doorzettingsvermogen.
 • Een gezonde dosis humor en natuurlijk een goed humeur.
 • Een heupgordel is bij de struuntocht aan te raden maar niet verplicht.
 • Per persoon loop je met maximaal 2 honden
 • U meldt zich individueel aan, maar de tocht wordt in kleine groepen gelopen. Indien u zelf een groepje wilt vormen, meld dan bij aanmelding welke groep dit is.
 • Inschrijven kan tot 29 april 2022.

Waarover moet uw deelnemende hond beschikken?

 • Voor de afstand van 11 kilometer moet de hond minimaal 1 jaar oud zijn.
 • Een geschikt en goed passend tuig is aan te raden.

De honden dienen de struuntocht te zijn aangelijnd, ook in het losloopgebied! Op deze voorwaarde zijn we dit weekend welkom in Boswachterij Schoonlo. Op meerdere plekken zal drinkwater voor de honden klaar staan. Wij raden u wel aan zelf ook drinkwater voor uw hond mee te nemen voor onderweg. 

De kosten voor de struuntocht zijn €15,00 voor zowel BCN leden als overige belangstellenden. Hiervoor ontvangt u een opdrachtenboekje, lunch en een attentie na deelname. De start is zaterdagmorgen vanaf 10:00 uur. Zodra de inschrijving binnen is ontvangt u een factuur, na betaling is uw inschrijving definitief

BBQ
Na de struuntocht gaan we zaterdagavond gezamenlijk barbecueën. De kosten hiervoor zijn € 16,50 voor volwassenen, voor kinderen 4 t/m 9 jaar € 9,75 en kinderen tot 4 jaar zijn gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Terug naar overzicht