Voorjaarswandeling: Erkemederstrand

9 maart 2014 10:45 - 9 maart 2014 13:00

Voorjaarswandeling bij het Erkemederstrand!

Op zondag 9 maart wordt er weer door ons gewandeld langs het Veluwemeer bij het Erkemederstrand. We starten met lopen om 11.30 uur. Ga weer mee! En als je nog niet eerder met deze wandeling bent mee geweest, probeer het gewoon. Het is gezellig, je ziet elkaar weer eens en vooral onze honden gaan uit hun dak! Om dit alles prettig en gezellig te houden, is het fijn dat u (nogmaals) kennis neemt van onze “wandel-/gedragsregels” onderaan deze pagina.

De locatie, het Erkemederstrand, is gelegen aan het Veluwemeer tussen Nijkerk en Zeewolde. Het officiële hondenstrand is daar weliswaar 3 km (heen en terug dus 6 km), maar er kan veel verder gewandeld worden in die tijd van het jaar. Dus voor elk wat wils. Wilt u een klein stukje met uw pupje of uw oudje, dan kan dat (en in het standpaviljoen is het ook prima toeven). Wilt u echter een flinke wandeling maken, dan kan dat ook. Je loopt er over grasland met bosjes en zandstrand langs het water en de honden kunnen er heerlijk spelen en ravotten. Er lopen geen wegen langs, dus er is geen gevaar dat onze lieverds ergens onder terecht komen.

Route:
- vanaf Apeldoorn A1. Bij Hoevelaken A 28 richting Zwolle. Afslag nr.9: Nijkerk/Zeewolde. N 301
richting Zeewolde. Over de brug (over het Veluwemeer) 1e weg rechts. Borden Erkemederstrand
volgen.
- Amsterdam – Almere A6. Afslag nr. 5: Zeewolde. N 27 richting Zeewolde – gaat over in N 305.
Richting Nijkerk – N 301. Vóór de brug rechts. Borden Erkemederstrand volgen.
- Utrecht – Zwolle A28. Afslag nr.9: afslag Zeewolde. Over de brug 1e weg rechts. Borden
Erkemederstrand volgen.
- Zwolle – Utrecht. Afslag nr. 9: Nijkerk/Zeewolde/Almere. Over de brug 1e weg rechts. Borden
Erkemederstrand volgen.

Bij de hoofdingang van het Erkemederstrand aangekomen, volgt u de borden naar het strandpaviljoen “ De Jutter”. U passeert een slagboom (parkeergeld 1 euro). Rijd door tot de parkeerplaats van “De Jutter”. Loop het dijkje op en aan de andere kant hiervan ligt het strandpaviljoen. Uw hond(en) kunt u het beste nog even in de auto laten, anders wordt het binnen zo’n volle boel. Honden zijn in het restaurant overigens wel toegestaan.
De koffie staat klaar om 11.00 uur bij strandpaviljoen ‘’De Jutter’’ (tel.nr. 036-5306828).
De wandeling start om 11.30 uur vanaf de parkeerplaats bij “De Jutter”.
Na de wandeling kan men U in het strandpaviljoen een eenvoudige doch voedzame maaltijd voorzetten.

Als U mee gaat wandelen, laat dat even weten aan
Yvonne Mooyweer, telefoon 0345 - 502755, e-mailadres yvdehoek@xs4all.nl  of
Bij Mark Woesthoff, telefoon 070 - 3668240, e-mailadres markcwoes@gmail.com

Indien voor 9 maart de weersvoorspelling erg bar en boos is en je niet op ziet tegen hoosbuien en/of verlate sneeuw of hevige mist (kortom dat je dus wel wilt wandelen onder die weerscondities), bel dan even tijdig met Yvonne of Mark of de wandeling wel door gaat. Want soms moeten mensen erg ver rijden om op deze locatie te komen en dan blijkt het i.v.m. het weer afgeblazen te zijn.

We hopen op goed weer en een grote opkomst van baas/bazin en hond! Tot zondag 9 maart!

P.S.
Voor de liefhebbers: Erkemederstrand

Gedragsregels wandelingen en andere activiteiten BCN

Bij een activiteit van de vereniging is het handig om bij aankomst en tijdens de activiteit even een aantal regels te volgen. Vaak hebben de honden lang in de auto gezeten, springen daar dan (niet aangelijnd ) heel opgewonden uit en staan meteen tussen andere beaucerons in die ze niet kennen. Sommige honden vinden het nodig om dan direct maar even heel duidelijk te maken wie ze zijn en wat ze wel of niet accepteren, anderen voelen zich enorm onder druk gezet. De opwinding van het moment, het onbekende gezelschap dat toch even afgetast moet worden of hier juist niet van gediend is, het gebrek aan ruimte , al dit soort zaken zorgen ervoor dat er onnodige conflicten of irritaties ontstaan. Een drukke weg, gemeentelijke regels, alles zaken die voor de hond of de eigenaar vervelende gevolgen kunnen hebben.

Daarom willen wij u vriendelijk vragen om met het volgende rekening te houden:
- lijn uw hond bij aankomst aan voor u hem uit de auto haalt. Laat de hond even zijn behoefte doen en zet hem dan nog even terug in de auto tot na de instructie. Hierdoor heeft ook de organisatie de mogelijkheid om in alle rust u het een en ander te vertellen over de voorgenomen activiteit.
- Wacht met loslaten van uw hond tot er niet alleen rust in de groep is, maar ook de mogelijkheid/ruimte om honden los te laten..
- Houd met name de (jonge) reuen bij het begin van een wandeling aangelijnd, totdat in overleg met de wandelleiding deze gefaseerd losgelaten kunnen worden. Dat voorkomt vaak veel problemen.
- Kan uw hond wel eens vervelend naar anderen reageren, houdt hem dan extra in de gaten. Als blijkt dat een hond zich niet goed met de rest van de groep verdraagt, kan hij/zij beter aangelijnd blijven
- Gooi vooral niet met stokken of ballen. Dit is vaak de oorzaak van een conflict.
- Loops: nooit echt handig tijdens wandelingen waar veel honden bij elkaar zijn en loslopen. Houdt haar dan in ieder geval korter bij u. Hoogloops: dit is natuurlijk niet verstandig om met zo’n grote onbekende groep loslopende honden te gaan wandelen. Het veroorzaakt veel onrust en problemen. Bij een groot aantal reuen gaat dan letterlijk een knop om. Activiteiten waar honden aangelijnd moeten blijven (bijvoorbeeld een tentoonstelling) leveren minder problemen, dan is er meer controle over de situatie.
- Gemeentelijke regels zoals bijvoorbeeld een losloopverbod. Verplicht aanlijnen is aanlijnen, ook al volgt de hond nog zo goed. Zich hier niet aan houden kan een dure hobby zijn, steeds meer gemeenten hebben hondenwachters.
(Die verplichting geldt trouwens ook als u op een parkeerterrein uw hond uit de auto
haalt om hem even te laten drinken, zoals we helaas uit ervaring weten) 

Terug naar overzicht