Voorjaarswandeling

11 maart 2012 00:00 - 11 maart 2012 23:59

11 maart 2012 Heerde


Route:

Als u mee gaat wandelen, laat dat even weten aan
Yvonne Mooyweer, telefoon 0345 – 502755, e-mailadres yvdehoek@xs4all.nl

Tot 11 maart!


NB. gedragsregels wandelingen BCN
Bij een activiteit van de vereniging is het handig om bij aankomst en tijdens de activiteit even een aantal regels te volgen. Vaak hebben de honden lang in de auto gezeten, springen daar dan (niet aangelijnd ) heel opgewonden uit en staan meteen tussen andere beaucerons in die ze niet kennen. Sommige honden vinden het nodig om dan direct maar even heel duidelijk te maken wie ze zijn en wat ze wel of niet accepteren, anderen voelen zich enorm onder druk gezet. De opwinding van het moment, het onbekende gezelschap dat toch even afgetast moet worden of hier juist niet van gediend is, het gebrek aan ruimte , al dit soort zaken zorgen ervoor dat er onnodige conflicten of irritaties ontstaan. Een drukke weg, gemeentelijke regels, alles zaken die voor de hond of de eigenaar vervelende gevolgen kunnen hebben.

Daarom willen wij u vriendelijk vragen om met het volgende rekening te houden:
- lijn uw hond bij aankomst aan voor u hem uit de auto haalt. Laat de hond even zijn behoefte doen en zet hem dan nog even terug in de auto tot na de instructie. Hierdoor heeft ook de organisatie de mogelijkheid om in alle rust u het een en ander te vertellen over de voorgenomen activiteit.
- Wacht met loslaten van uw hond tot er niet alleen rust in de groep is, maar ook de mogelijkheid/ruimte om honden los te laten..
- Houd met name de (jonge) reuen bij het begin van een wandeling aangelijnd, totdat in overleg met de wandelleiding deze gefaseerd losgelaten kunnen worden. Dat voorkomt vaak veel problemen.
- Kan uw hond wel eens vervelend naar anderen reageren, houdt hem dan extra in de gaten. Als blijkt dat een hond zich niet goed met de rest van de groep verdraagt, kan hij/zij beter aangelijnd blijven
- Gooi vooral niet met stokken of ballen. Dit is vaak de oorzaak van een conflict.
- Loops: nooit echt handig tijdens wandelingen waar veel honden bij elkaar zijn en loslopen. Houdt haar dan in ieder geval korter bij u. Hoogloops: dit is natuurlijk niet verstandig om met zo’n grote onbekende groep loslopende honden te gaan wandelen. Het veroorzaakt veel onrust en problemen. Bij een groot aantal reuen gaat dan letterlijk een knop om. Activiteiten waar honden aangelijnd moeten blijven (bijvoorbeeld een tentoonstelling) leveren minder problemen, dan is er meer controle over de situatie.
- Gemeentelijke regels zoals bijvoorbeeld een losloopverbod. Verplicht aanlijnen is aanlijnen, ook al volgt de hond nog zo goed. Zich hier niet aan houden kan een dure hobby zijn, steeds meer gemeenten hebben hondenwachters.
(Die verplichting geldt trouwens ook als u op een parkeerterrein uw hond uit de auto haalt om hem even te laten drinken, zoals we helaas uit ervaring weten)

Terug naar overzicht