Herplaatser -geplaatst

22/8/2021 Bob is gereserveerd

Arzu du Pré du Baron is op zoek naar een gouden mandje. De eigenaar heeft door omstandigheden te weinig tijd voor deze 6-jarige reu. Hij is van pup af aan bij zijn eerste eigenaar geweest. Hij leefde in een druk gezin met kinderen. Had een grote tuin tot zijn beschikking en maakte wandelingen in de aangrenzende bossen en weilanden. Bob heeft een pup en een jonge honden cursus gevolgd. Hij is bij zijn vorige eigenaar weinig mee geweest aan de riem, maar heeft een heerlijk gedrag aan de lijn, hij trekt niet en reageert niet heftig op dingen in zijn omgeving als hij is aangelijnd.

Bob kent de commando’s zit, af en blijf heel goed. Kom voor doet hij ook keurig als hij daar zin in heeft. Bob vindt het heerlijk om los te lopen en komt ook telkens kijken bij je, als er geen andere honden zijn komt hij direct als je hem roept. Hij speelt graag met onze teven en zwemt ook erg graag. We hebben Bob regelmatig loslopen en dan luistert hij goed als er geen andere honden in de directe omgeving lopen. Bij het wandelen in een omgeving waar veel honden zijn vindt hij het soms lastig om in te schatten wat er voor hond aankomt, daardoor wil hij graag vooruit stappen en zich groot maken. Als hij gaat zitten wordt hij direct rustiger en kijkt het even aan. Teefjes filtert hij er dan feilloos uit en toont interesse, hij nadert deze dan aan de riem rustig. Vaak gaat dit over in een kort spel. Als de tegemoetkomende reu weinig interesse in hem toont dan vindt hij die reu ook niet meer interessant en gaat weer zijn eigen weg. Een reu die hem uitdaagt tot een staarcompetitie of serieuzer, dan handelt hij. Hij maakt zich groot en bromt serieus. Hij is dan wel heel goed de andere kant uit te leiden en gaat vlot verder met zijn eigen ding en kijkt niet meer om naar de andere reu. Daar wij aan een heel druk hondengebied (losloopgebied) wonen en er veel intacte reuen lopen, hebben wij hem veel aan de flex lijn en daardoor kan hij op zijn gemak alle geurtjes snuffelen. Spelen met honden waarmee het gaat en gecontroleerd vermijden van intacte reuen die niet kunnen negeren. Bob is afgelopen twee weken mee naar de camping geweest. Daar heeft hij zich voorbeeldig gedragen. Hij is vriendelijk tegen kinderen en volwassen en reageert niet op voorbijgangers. Hij geeft geen reactie op fietsers, trimmers of auto’s. Hij gaat graag mee een terrasje pikken en loopt als een statige heer met een lus in zijn lijn als toerist door het dorp of de stad. Ideaal relexed gedrag. Omdat de vorige eigenaar de afgelopen maanden weinig tijd voor hem heeft gehad heeft hij geen geweldige conditie. Zijn spieren zijn een heel eind verloren, maar we zien zijn conditie in de korte tijd positief ontwikkelen. Hij is uitgebreid onderzocht door onze dierenarts en gezond verklaard.

Bob is naast dat hij ontzettend veel van knuffelen houdt ook een hond die graag de rust op zoekt. Al snel had hij hier het vertrouwen dat als hij ergens ging liggen met rust gelaten wordt en hij gedraagt zich dan ook steeds vaker als vloerkleed waar je overheen mag stappen.

Hij is wel angstig voor onweer en vuurwerk. Daar wordt hij onrustig van en gaat ijsberen. Soms komt hij even aan je hand voorbij om steun te zoeken en blijft dan even staan, maar de onrust blijft tot de onweersbui voorbij is. Verder reageert hij nergens op en is een koele heer. Bob is waaks, maar blaft zeker niet op alles wat voorbijkomt. Hij loeit wel graag mee, als er een sirene voorbijkomt. (In huis mag dit niet en kijkt hij alleen een keer) Hij is zindelijk en sloopt niets. Hij stoeit ook wel graag en speelt graag samen met een speeltje. Hij heeft een beetje voernijd bij de voerbak naar de andere honden, maar met hapklare snackjes uit de hand wacht hij netjes zijn beurt af. Hij is zacht in de bek.

Bob is geen gecompliceerde hond en heeft geen grote rugzak, de eerste jaren van zijn leven heeft hij het super gehad bij zijn vorige eigenaar. Nu zoeken we een nieuwe eigenaar die Bob alle liefde en aandacht kan geven die hij als heerlijke reu verdient. Tijd voor aandacht, wandelingen en gezellig knuffelen.

Kortom deze eerlijke beauceron reu verdient een gouden mandje voor de rest van zijn leven.

Voor meer vragen, neem gerust contact met ons op.

Beauceron kennel du Pré du Baron

Susanne en Eric Spaan

06-22745805