Kijk ze eens gaan, op de Renbaan!
Kijk ze eens gaan, op de Renbaan!

Op zondagochtend 21 juli zijn we met onze beaucies welkom op de hondenrenbaan “Hoal Voart ’t Rin” in Oude Pekela. Daar kunnen de honden één voor één of in duo’s achter het lokaas aan rennen. Bij niet-windhonden is dat een stuk van 350 meter op een ovalen baan. De baan is op het gras en het lokaas wordt aan een draad voor de honden uitgetrokken.

U kunt deze ochtend uw hond recreatief, voor de gezelligheid en om energie af te blazen, laten rennen op de renbaan. We proberen een fotograaf te strikken zodat u mooie foto’s kunt bemachtigen van uw hond op snelheid.

Niet elke hond zal achter de “haas” aan gaan, maar soms wel achter een balletje of naar de baas aan het eind van een recht stukje zodat u alsnog een mooie foto krijgt.

Uiteraard zijn alleen gezonde honden in een goede conditie welkom op de baan. Er is ook een mogelijkheid om uw puppy / oudere hond een klein stukje te laten rennen, daarvoor is een speciaal recht baantje aanwezig. Loopse teven zijn niet toegestaan op de baan. Elke hond mag 2 keer een “run” lopen.

De honden krijgen een vaste startvolgorde en op en rond de baan zijn geen andere honden aanwezig. Dus het is volkomen veilig. Door de explosieve inspanning mag een hond een aantal uren voor de start geen hele maaltijd eten. Een kleine lichte vleesmaaltijd of pannenkoek kan wel enkele uren van tevoren. Daarnaast is het belangrijk dat u uw hond goed warm loopt voorafgaand aan de run en u wandelt lekker met hem als cooling down na afloop. Dit alles gebeurt aangelijnd, en geef elkaar daarbij voldoende ruimte, want de honden kunnen best opgewonden raken.

Lijkt u dit ook leuk? Geef u dan op!

Mailt u alstublieft onderstaande gegevens

  • naam eigenaar
  • woonplaats,
  • telefoonnummer 
  • naam hond 
  • geboortdatum  hond

naar: Yvet van de Steeg

Wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact met Yvet op!

Zondag 21 juli 2024
Aanvang 8:30u en eerste start om 9:00u
Kosten: € 4,- per start per hond (leden) en € 8,- voor niet BCN leden


De kantine is open voor een drankje en een versnapering
Renbaan “Hoal Voart ’t Rin”
Zaaiweg 4
Oude Pekela

We hebben al weken redelijk koel (en nat) weer. Mocht het op 21 Juli hoogzomer zijn en erg heet zullen we deze activiteit verplaatsen.
Deelname aan activiteiten georganiseerd door de BCN zijn op eigen risico. De BCN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade aan mens of dier.