Volwassen hondentest - De TOP-test

Testbeschrijving

De BCN maakt sinds 2017 gebruik van de TOP-test. Deze test staat voor Typifying dOg Personality. Meer lezen over de test kan via deze link

Waarom

De beauceron is een grote, krachtige en energieke hond die over een hoge bijtdrempel moet beschikken. Binnen de populatie komen angstige honden voor en honden die slecht herstellen nadat zij zijn geschrokken. Honden die slecht herstellen van stressvolle situaties hebben een zwaar leven in onze drukke samenleving en je leven leven met een angstig(agressieve) hond aan je zij is voor niemand fijn.
We streven ernaar zoveel mogelijk beaucerons te laten testen opdat we een goed beeld krijgen van hoe goed of slecht beaucerons overweg kunnen met akoestische, visuele en sociale prikkels. Voor beaucerons waarmee binnen de BCN gefokt wordt, is aan de test deelnemen verplicht. 

Voor wie

Voor alle beaucerons vanaf 18 maanden. Voor honden waarmee gefokt wordt is de test verplicht.

Hoe vaak

De BCN steeft ernaar twee maal per jaar een TOP-test te organiseren. Per keer is er plaats voor maximaal 8 honden. 

Waar

De TOP-test wordt gehouden op het terrein van de Duitse Herdervereniging aan de Plaggenweg 1, 3847 LD te Harderwijk. De testdag is altijd een zondag, de zaterdag is in gebruik voor de training van de Duitse Herders.

Kosten

Voor leden van de beauceronclub met een beauceron kost de deelname aan de test 50 euro. Andere deelnemers betalen 80 euro per test. 

Aanmelden

U kunt zich opgeven bij Suzanne Heuft, sheuft@icloud.com, zodra een aantal mensen zich heeft gemeld met hun beauceron, plannen we een nieuwe test in. Maak u interesse dus kenbaar!

De eerstvolgende test is gepland op zondag 23 september 2018. Deze test is volgeboekt, een volgende datum staat nog niet. Wilt u mee doen, meld u dit dan aub bij Suzanne Heuft.