zaterdag 31 augustus 2024

Rondje rennen op de baan

Op zondagochtend 10 november zijn we met onze beaucies welkom op de hondenrenbaan “Hoal Voart ’t Rin” in Oude Pekela. Daar kunnen de honden één voor één of in duo’s achter het lokaas aan rennen. Bij niet-windhonden is dat een stuk van 350 meter op een ovalen baan. De baan is op het gras en het lokaas wordt aan een draad voor de hondenuitgetrokken. 

U kunt deze ochtend uw hond recreatief, voor de gezelligheid en om energie af te blazen, laten rennen op de renbaan. We proberen een fotograaf te strikken zodat u mooie foto’s kunt bemachtigen van uw hond op snelheid.

Niet elke hond zal achter de “haas” aan gaan, maar soms wel achter een balletje of naar de baas aan het eind van een recht stukje zodat u alsnog een mooie foto krijgt.

Uiteraard zijn alleen gezonde honden in een goede conditie welkom op de baan. Er is ook een mogelijkheid om uw puppy / oudere hond een kleinstukje te laten rennen, daarvoor is een speciaal recht baantje aanwezig. Loopse teven zijn niet toegestaan op de baan. Elke hond mag 2 keer een “run” lopen.

 

De honden krijgen een vaste startvolgorde en op en rond de baan zijn geen andere honden aanwezig. Dus het is volkomen veilig. Door de explosieve inspanning mag een hond een aantal uren voor de start geen hele maaltijd eten. Een kleine lichte vleesmaaltijd of pannenkoek kan wel enkele uren van tevoren. Daarnaast is het belangrijk dat u uw hond goed warm loopt voorafgaand aan de run en u wandelt lekker met hem als cooling down na afloop. Dit alles gebeurt aangelijnd, en geef elkaar daarbij voldoende ruimte, want de honden kunnen best opgewonden raken.

 

Lijkt u dit ook leuk? Geef u dan op!

Mailt u alstublieft uw naam, woonplaats, telefoonnummer en de naam en geboortdatum van uw hond naar: yvandesteeg@hotmail.com. Wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact met mij op!

 

Zondag 10 november 2024

Aanvang 9:30u en eerste start om 10:00u

Kosten: € 4,- per start per hond (leden) en € 8,- voor niet BCN leden

De kantine is open voor een (warm) drankje en een versnapering

 

Renbaan “Hoal Voart ’t Rin”
Zaaiweg 4
Oude Pekela

 

Deelname aan activiteiten georganiseerd door de BCN zijn op eigen risico. De BCN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade aan mens of dier.