Keurverslagen KCM 2017
Keurmeester: Alain Thevenon
Schrijver: Nicoliene Langereis
Fotografie: Harold Meerveld
Vertaling: Sieneke Groenman met dank aan Marie Louise Roijmans

Babyklas teven
Neweva des Bergers du Vent
De vacht op de oren is aan het veranderen. Typisch totaalbeeld. Harmonieuze beweging. Alerte hond. Scharend gebit en uitmuntende brand.
1 TP en beste baby


Puppyklasse teven
Tallowah Moulin Rouge
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Uitmuntend formaat. Uitmuntend geconstrueerd in zijn geheel. Harmonieus beeld in actie. De staart wordt in actie hoog gedragen. Oogkleur goed maar schuingeplaatst.
1TP en beste puppy


Noosa Vali de la Bergerie d’Hirthe
Gebit in orde. Behoorlijk groot. Goed geproportioneerd. Expressief en typisch hoofd. Het oog zou donkerder van kleur kunnen zijn. Regelmatige beweging. Alerte hond.
2 TP


Jeugdklasse reuen
Marreux le Sol Tremble
Uitmuntend formaat en geproportioneerd maar gepresenteerd in magere conditie. Het hoofd is
typisch maar in profiel een beetje convex, zeer goed hoofd. Uitmuntende pigmentatie. Uitmuntend geconstrueerd in zijn geheel, hoekingen ok. De brand zou uitgesprokener kunnen zijn. Uitmuntende beweging.
1U en winnaar ‘Camarque Coupe 2017’


La Caresse de Champsoleil Morvan
De vacht ligt niet vlak genoeg aan. Tien maanden, klein formaat reu, goed geproportioneerd. Uitmuntende pigmentatie. De staart wordt hoog gedragen in actie. De pas is regelmatig maar niet uitgrijpend genoeg. De brand zou uitgesprokener kunnen zijn. Het hoofd is voldoende typisch. In zijn totaliteit zou hij mannelijker kunnen zijn. De achterhand is uitmuntend maar zou beter gehoekt kunnen zijn.
2ZG


La Caresse de Champsoleil Mambo
Bovenvoorbijter. Leuke hond, uitmuntend van type. Alerte hond met correcte beweging. Uitmuntende vacht. Het bone zou sterker kunnen zijn.
Diskwalificatie


Tussenklasse reuen
Haut de la Saumure Legolas
Gebit in orde. Uitmuntende pigmentatie. Uitmuntend formaat en geproportioneerd. Evenwichtig gebouwd met een uitmuntende vacht. Gangwerk: gaat soms in telgang, in draf de beweging is uitmuntend. De staart wordt wat hoog gedragen in actie. Het hoofd is zeer goed, de stop is vloeiend.
Het oog is goed gekleurd maar een beetje klein. Karakter: gereserveerd.
4U


Mathieu Pierre Argenté du Mont des Croisettes
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Solide van bouw. Uitmuntend formaat maar het lichaam is wat lang. Arlequinkleur met een goede kleurverdeling. Uitmuntende brand. Hoofd is goed mannelijk en voldoende typisch, de voorsnuit zou een beetje langer kunnen zijn. Uitmuntende beweging
1U RCAC


Onyx du Spero Patronum
Uitmuntende presentatie. De lip hangt een beetje. Oog een beetje klein maar goed van kleur. Wat zware hals. Uitmuntend formaat, goed geproportioneerd. Uitmuntende hoeking voor en achter. Licht panardisme. Beweging met goede ruimte. De rug zou sterker kunnen zijn.
2U


Grizzly de l’Ami des Chevaux
Uitmuntende pigmentatie. Het gebit een beetje tang. Hoofd zeer goed.  Het oog is goed gekleurd maar zeer goed van vorm. Uitmuntende brand. Dekvacht in de rui, de vacht zou wat langer kunnen zijn. De draf is regelmatig en goed uitgrijpend. De staart wordt correct gedragen.
U


Haut de la Saumure Luctor
De testikels zijn klein. Uitmuntend formaat en geproportioneerd. In uitmuntende conditie gepresenteerd. Het hoofd zou mannelijker kunnen zijn maar het is expressief en typisch. Het oog is goed van kleur. Het bone zou wat sterker kunnen zijn. Uitmuntende beweging met correct gedragen staart.
3U


Haut de la Saumure Lamarr
Hoofd van de juiste lengte maar met een zeer goede stop. Het oog is goed van kleur maar schuingeplaatst. Uitmuntende constructie in zijn geheel. De staart wordt hoog gedragen, de beweging is regelmatig. Uitmuntende achterhand. Alerte hond.
U


Openklasse reuen
Nelson du Regard Mordant
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Het hoofd is voldoende expressief en typisch maar erg donker. Oog uitmuntend. Uitmuntend formaat, lichaam wat lang, goed gebouwd. Uitmuntende beweging, staart wat hoog gedragen. De kleur van het brand is uitmuntend.
3U


Jules Bergers des Bouleaux
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Uitmuntend formaat en geproportioneerd. Uitmuntend totaalbeeld. Hoofd voldoende expressief en typisch. Harmonieus silhouet in de beweging met goede staartdracht. Vacht in de rui. Zeer goed hoofd, schedel wat gerond en voorsnuit wat kort. Zou extraverter kunnen zijn.
U


Hacker l’Etoile de la Nuit
Absent

L’Gringo de la Bergerie d’Elan
Uitmuntend formaat en geproportioneerd. Het hoofd is expressief en typisch, het oog goed van kleur. Ik had het bone meer uitgesproken gewenst en de borst meer ontwikkeld. In actie is het silhouet harmonieus. Uitmuntende constructie in zijn geheel.
U


Amou du Pré du Baron
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Uitmuntende vacht, de brand is wat vaag. Uitmuntend hoofd, oog uitmuntend. De voorhand en borst zijn uitmuntend. De achterhand is onvoldoende gehoekt en wat panard. De beweging is regelmatig maar mist ruimte.
U


Mowgli des Bergers d’Avy
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Uitmuntend formaat en geproportioneerd. Het hoofd is expressief en typisch. De brand zou donkerder kunnen zijn en de voeten strakker. Uitmuntend gangwerk met uitmuntende staartdracht. De rug mist wat kracht. Uitmuntende stand van de benen voor en achter.
4U


Django
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Middelgroot exemplaar, met uitmuntende proportie. Zeer goed hoofd, schedel wat zwaar en rond, voorsnuit een beetje kort. Uitmuntend gehoekt voor en achter maar wat panard. Uitmuntende beweging
U


Lord Djibril de la Bergerie d’Hirthe
Kleine testikels. Uitmuntende presentatie. Het hoofd is expressief en typisch, de schedel is wat gerond. De ooraanzet is wat laag. Uitmuntende constructie in zijn geheel. Regelmatige beweging met een goede ruime pas maar de rug mist stevigheid en de staart wordt gedragen
2U


O’Driscoll du Regard Mordant
Gebit in orde. Pigmentatie uitmuntend. Uitmuntend formaat en geproportioneerd. Het hoofd is expressief en typisch. Uitmuntende constructie in zijn geheel. Uitmuntende beweging, harmonieus.
1U


Jaos de la Terre Sacrée de Marius
Gebit in orde, pigmentatie uitmuntend. Zeer goed hoofd, het oog goed van kleur. In uitmuntende conditie gepresenteerd. Het lichaam is wat lang, de achterhand zou meer gehoekt kunnen zijn. De staart wordt hoog gedragen in actie.
U


Veteranenklasse reuen
Hagrid du Regard Mordant
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Hond die zijn ras en sexe representeert. Hoofd expressief en typisch. Solide gebouwd met goede hoekingen. Uitmuntende vacht. Het brand een beetje schoner. In de beweging zou de rug steviger kunnen zijn.
1U


Kampioensklasse reuen
Jupiler du Regard Mordant
 In uitmuntende conditie gepresenteerd. Hond die zijn ras en sexe goed representeert. Goed geconstrueerd in zijn geheel met goede hoekingen voor en achter. Hoofd mannelijk maar convex in profiel. Zware hals. Krachtig gebit met gebruikssporen. Goede ruime beweging.
1U CAC


Morse l’Ami de la Campagne
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Gebit in orde, pigmentatie uitmuntend. De achterhand zou meer gehoekt kunnen zijn. Uitmuntend formaat en geproportioneerd. Stabiele hond. Gangwerk: gaat vaak in telgang.
4U


Hirgon Yvain de la Bonhardiesse
Uitmuntend formaat en geproportioneerd. Hoofd goed mannelijk met een goed gekleurd oog. Uitmuntend bone. Vacht in de rui. De brand is goed schoon. Zeer goede achterhand, hoeking een beetje recht en licht panard. Uitmuntend gangwerk.
2U


N’Lewis l’Ami de la Campagne
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Vertegenwoordigd goed de karakteristieken van zijn sexe.
Uitmuntend formaat en geproportioneerd. Oog hyper donker. Uitmuntend gangwerk.
3U


Jeugdklasse teven
Vingino Jeans Legendary Denim
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Uitmuntend formaat, type en in proportie. Uitmuntende arlequinvacht. De brand is wat overdadig. Uitmuntend bone. Hoofd expressief en typisch met een uitmuntend oog. Uitmuntende draf en staartdracht.
1U


Eless de la Maison Tisseur
Gebit in orde, uitmuntende pigmentatie. In een wat magere conditie gepresenteerd. Uitmuntend formaat, type en in proportie. De borst kan zich meer ontwikkelen. Achterhand goed gehoekt. Uitmuntende draf.
2U


P’Merle l’Ami de la Campagne
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Arlequinkleurige teef van de juiste maat, solide. Vacht uitmuntend, witte vlek op de ….
Gebit in orde. Zeer goede beweging en dikwijls in telgang. De rug zou krachtiger kunnen zijn. De staart wordt hoog gedragen in actie. Achter panard.
U


Damphyr du Gardien du Chaos
Uitmuntend formaat, type en van proporties. In uitmuntende conditie gepresenteerd. Oog is schuingeplaatst. Zeer goed bekken. Brand goed verdeeld. De draf is regelmatig maar mist ruimte.
U


Morgann de Ker’Gal
Oog is licht van kleur. Gebit in orde, pigmentatie uitmuntend. Een beetje fijn type teef. In uitmuntende conditie gepresenteerd. De voeten zouden steviger kunnen zijn. Zeer goede achterhand. Uitmuntende gangen, zeer goed bekken. Zeer goede vacht.
G


Pebbleena Bugatti
Gebit in orde. In uitmuntende conditie gepresenteerd. Uitmuntend formaat en geproportioneerd. Hoofd expressief en typisch. Zeer goede achterhandshoeking. Uitmuntende arlequinvacht, de brand wat overdadig. De pas mist ruimte, gaat dikwijls in telgang. De staart wordt hoog gedragen in actie.
U


Lois Jeans Legendary Denim
Hoofd expressief en typisch. Alerte hond. Evenwichtige constructie. Zeer goede borst. Uitmuntende dekvacht, brand goed verdeeld. Uitmuntend gangwerk, met uitmuntende staartdracht. Het hoofd wat fijn. Een beetje fijntjes in zijn geheel. Harmonieus silhouet tijdens actie.
3U


La Caresse de Champsoleil Mirabel
Gebit in orde, uitmuntende pigmentatie. Alert type. Het oog is goed van kleur, hoofd expressief en typisch. Zeer goede achterhand. Regelmatige beweging, harmonieus silhouet tijdens actie.
U


Miss Zelda Blue de la Bergerie d’Elan
Uitmuntend formaat en type. Vachtkleur arlequin met een goede verdeling van de vlekken. Het brand zou uitgesprokener kunnen zijn. Evenwichtige constructie. De rug zou steviger mogen.
4U


La Caresse de Champsoleil Maica
Hoofd is voldoende expressief en typisch, het is wat fijn in zijn geheel. Oog goed gekleurd. Gangwerk regelmatig. Zeer goed bekken, staartdracht hoog in actie.
U


Bisou du Pré du Baron
Gebit in orde. Teef tamelijk groot en ontwikkeld. Oog goed gekleurd. Hoofd expressief. Solide gebouwd. Zeer goede achterhandshoeking. De brand zou beter verdeeld kunnen zijn. De gangen zijn regelmatig. De pas mist ruimte, staartdracht hoog. Extraverte hond.
U


Filou Admirable Chien
Gebit in orde. Hoofd expressief en typisch met een donkergekleurd oog, brand zwart doorschoten. De vacht zou vlakker kunnen aanliggen. Regelmatige beweging. Draagt de staart correct.
U

Tussenklasse teven
Olympe du Spero Patronum
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Uitmuntend formaat en geproportioneerd. Hoofd expressief en typisch. Uitmuntende voorhand en borst. De achterhand zou beter gehoekt kunnen zijn. Uitmuntende gangen, correct gedragen staart.
2U


Envy of Troyan Pride
Gebit in orde. Pigmentatie uitmuntend. Hoofd voldoende typisch met zeer goede stop. Oog goed van kleur. In uitmuntende conditie gepresenteerd. Uitmuntend formaat, type en geproportioneerd. Uitmuntende gangen. De rug zou een beetje mooier kunnen zijn.
1U RCAC


Openklasse teven
Jolie du Moulin de Patjo
Teef van groot formaat, krachtig gebouwd.  Hoofd expressief en typisch maar de brand is er zwart doorschoten. Gebit in orde. Uitmuntende voorhand en borst. Regelmatige beweging maar de staart wordt hoog gedragen.
U


Pebbleena’s Marjoran
Gebit in orde. Teef van een tamelijk grote maat, goed typisch van proporties. Vachtkleur arlequin waarvan de brand beter verdeeld kan zijn. Hoofd expressief en typisch met een donker gekleurd oog.
Uitmuntend gangwerk met uitmuntend gedragen staart. Een beetje te zware hond.
1U


Opium du Regard Mordant
Oog wat licht van kleur, brand op het hoofd zwart doorschoten. Lippen en tandvlees hadden beter gepigmenteerd kunnen zijn. Een beetje recht op de voorhand. Gangwerksilhouet harmonieus in actie.
U


Jerel from Dara’s Home
Zeer goed van type. Stabiele hond. Zeer goed hoofd. Dekvacht mist lengte (in de rui), de broekvacht mist. Bone wat licht. Oog goed van kleur. De beweging is regelmatig. Bekken zeer goed.
ZG


Jeans Argentée du Mont des Croisettes
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Uitmuntend formaat en geproportioneerd. Hoofd expressief en typisch. Uitmuntende afmeting en bone. Uitmuntende voorhand en borst. De achterhand zou beter gehoekt kunnen zijn. Uitmuntende brand.
3U


Idole Enya la Duchesse de la Fosse
Gebit compleet maar een beetje gebruikt. Uitmuntend formaat en proporties, een beetje fijn en licht. Vacht in de rui. Zeer goede borst. Het hoofd wat fijn maar voldoende typisch. De gangen zijn regelmatig.
U


Miss Scarlet du Regard Mordant
In uitmuntende conditie voorgebracht. Teef goed van type maar wat lang. Hoofd in profiel licht convex. Correct oog. Goed constructie in zijn geheel. Harmonieus silhouet in actie.
2U


Pebbleena Tina’s Trophy
Teef van groot formaat. Goed van type en proporties. Vachtkleur arlequin. Vacht zou behoorlijk vlakker aan moeten liggen. De brand zou beter verdeeld kunnen zijn. Hoofd expressief en typisch. Gangwerk: gaat dikwijls in telgang.
4U


N’a Pas Peur du Regard Mordant
Gebit in orde. In uitmuntende conditie gepresenteerd. Uitmuntend type en formaat. Teef die een beetje lang is. Hoofd expressief en typisch maar wat fijn en een beetje convex. Uitmuntende rechte beenstand. Uitmuntende achterhandshoeking. Uitmuntend gangwerk.
U


Lip de la Bergerie d’Elan
Tamelijk grote teef. Licht in zijn totaliteit, borst niet voldoende ontwikkeld. Gebit in orde. Hoofd expressief en typisch maar de brand is zwart doorschoten. Oog goed van kleur. De hals is fijntjes. Regelmatige gangen. Levendige teef.
U


Fokkersklasse
Celesta Alita Admirable Chien
Gebit in orde. Oog goed van kleur. Teef van groot formaat, goed ontwikkeld. Het bone zou meer in evenwicht moeten zijn met haar grootte. De achterhand zou meer gehoekt kunnen zijn. Uitmuntende rechte benen.
1U


Veteranenklasse
Huette du Fond des Camps
Gebit in orde. Behoorlijk grote teef. Hoofd expressief en typisch met een goed gekleurd oog. Zeer stabiele hond tijdens haar presentatie. De vacht zou vlakker kunnen aanliggen. Uitmuntende constructie in zijn totaliteit. Uitmuntend gangwerk met een harmonieus silhouet in actie. Uitmuntende hoekingen voor en achter.
2U


Edi
Teef van groot formaat in een uitmuntende conditie gepresenteerd. Evenwichtige constructie. Hoofd expressief en typisch. Harmonieus silhouet in actie.
1U CAC, beste veteraan en BOB


Dara Gonda Shana Hooghelden
Lippen en tandvlees zouden beter gepigmenteerd kunnen zijn. Hoofd expressief en typisch met een zeer goede dracht van de oren. Uitmuntende voorhand en borst. Zeer goede achterhand. Zeer goede hoeking achter, zeer goede rug. Beweging regelmatig maar mist paslengte.
4U


Houfti du Regard Mordant
In uitmuntende conditie gepresenteerd. Gebit in orde. Lippen en tandvlees zouden beter gepigmenteerd kunnen zijn. Hoofd expressief en typisch maar zeer goed in profiel. Oog goed van kleur. Uitmuntende voorhand en borst. De achterhand zou beter gehoekt kunnen zijn. Regelmatige gangen. 3U


Gebruikshondenklasse
Idriss Jinga Bergers des Bouleaux
Gebit in orde. Hoofd expressief en typisch. Oog goed gekleurd. Bone een beetje licht. In uitmuntende conditie gepresenteerd. In actie harmonieus silhouet. Alert type.
1U