donderdag 25 januari 2024

 

CANICROSS WORKSHOP 3 maart

LEER IN 1 DAGDEEL DE GRONDBEGINSELEN VAN HET CANICROSSEN/-TRAILEN!

Samen met uw beauceron door het bos hardlopen is heerlijk! Leer de basisbeginselen tijdens deze laagdrempelige kleine workshop. In totaal gaan we +3 km canicrossen, met wat pauzes tussendoor. U kunt materiaal lenen, dus een perfect moment om te kijken of dit wat voor u is! Schrijf je in door te mailen naar: yvandesteeg@hotmail.com

 

WAT IS CANICROSS/CANITRAIL?

Het is hardlopen op onverharde ondergrond, met uw hond recht voor u die met u samenwerkt. De elastische lijn tussen u in zorgt voor een constante verbinding. Uw conditie en de onderlinge band wordt door deze sport enorm sterk. 

 

WAT GAAN WE DOEN?

Omdat u en uw hond elkaar beïnvloeden is het belangrijk is dat u hem goed begeleidt in zijn training. U leert over de juiste trainingsroutine, de technieken en hoe u het beste kunt samenwerken met uw hond. U krijgt info over het juiste materiaal, een goede trainingsopbouw en –planning en natuurlijk tips & tricks om zelf mee aan de slag te gaan. 

 

WANNEER IS DIT GESCHIKT?

Iedereen die geïnteresseerd is in canicross, canitrail of dogsurvival. Maar ook als u al even bezig bent maar nooit de basistechnieken hebt geleerd, of ze wil opfrissen. Uiteraard doet uw beauceron ook mee met de workshop (1 per deelnemer); minimaal 1 jaar oud, fit en gezond. Heeft uwhond extra ruimte nodig? Geen probleem! Alle honden zijn continu aangelijnd en houden voldoende afstand.

 

WELK MATERIAAL HEB IK NODIG?

Een basisuitrusting bestaat uit een canicross harnas voor uwbeauceron, een elastische lijn van max 2 meter en een heupgordel. U kunt deze basisuitrusting lenen. 

Doet u zelf trail- of hardloopschoenen en hardloopkledingaan. Wat extra kleding voor rustmomenten is handig bij kouder weer. Een wandellijn, een wandeltuigje of halsband, water en beloningssnoepjes voor uw hond heeft u ook nodig.

 

WAT KOST HET?

€ 60,00 inclusief koffie/thee en evt. Leenmateriaal

 

WAAR IS HET?

Ermelo, centraal gelegen in de mooie Veluwe

(uitwijkmogelijkheid is Borger)

 

WANNEER IS HET?

Zondag 3 maart 2024 van 9.30 tot 12.00 uur

We verzamelen om 9.15u

Na afloop van de workshop kunt u materiaal passen en eventueel aanschaffen (incl. uitgebreid advies).

 

WIE IS DE TRAINER?

De workshop wordt gegeven door Rosine Verkleij van Rundog. Rosine’s passie voor de sledehondensport zorgt voor veel kennis en inzicht in de canicross sport in Nederland. Vanuit een groot gevoel voor verantwoordelijkheid voor het welzijn van de honden, is Run Dog in 2013 ontstaan. Run Dog is gespecialiseerd in het sporten met je hond recht voor je uit, zoals canicross, canitrail, bikejoring en stepjoring. 

 

Sluiting inschrijving op woensdag 15 februari, dus meld u aan!