maandag 16 mei 2022

Jubileumweekend 2022

 

Afgelopen weekend, op 14 & 15 mei, kwamen deelnemers en bezoekers uit Nederland, België, Duitsland en Engeland naar Wezuperbrug voor een struuntocht en onze 31e Kampioenschapsclubmatch. Onze club bestaat dit jaar maar liefst 45 jaar bestaat! 
Op twee zonovergoten dagen liepen en renden baasjes en beaucerons zich in het zweet. Op de zaterdagochtend vertrokken 59 mensen, verdeeld over 11 groepen om in de prachtige bossen rondom de camping een briljant uitgedachte puzzelwandeltocht te lopen. Halverwege de dag was men op het terrein welkom voor een lunch, wat rust en de opdrachten waarna 5 groepen de moed en de puf hadden om ook de tweede tocht te lopen. De groepen die niet verder gingen, konden alvast met de kano-opdracht aan de slag. Twee groepen hadden een teamgenoot die niet per kano maar lopend/zwemmend de laatste stempelpost wist te bereiken.
Het was er dan ook beslist weer voor. De eerste plaats was voor de groep met de naam 'Happy Shepherds 2.0', de tweede plaats voor de 'Beauceron Buddies' en de derde plaats voor 'de Toppers'.

Op zondagochtend kwamen we weer samen voor de KCM. De keurmeester tijdens deze stralende dag was Dhr. Vizzari, die 51 honden ter beoordeling kreeg (er was 1 hond afwezig). Hij werd bijgestaan door zijn vrouw Renee die samen met hem vanuit Zuid-Frankrijk zo’n 1.280 kilometer heeft gereden om onze beaucerons te beoordelen. Dhr. Vizzari nam voor aanvang het woord en vertelde dat hij ‘ouderwets keurt’. Hij had veel rust en nam zijn tijd om elke hond uitgebreid te beoordelen, en zijn vrouw schreef in dit keurig handschrift op elk keurrapport. Daarbij lette hij speciaal op het gangwerk. De keurrapporten konden na afloop opgehaald worden bij het secretariaat. Enkele exemplaren zijn niet afgehaald, en kunnen via mail worden opgevraagd bij Geke Broers: secretaris@beauceron.nl. Alle uitslagen en foto's worden in het clubblad van september gepubliceerd. De winnende hond van de dag werd 'N'Lewis l'Ami de la Campagne' van het echtpaar Ottburg-van Dellen. 

 

We hebben genoten van deze prachtige dagen, die niet mogelijk was zonder hulp van alle vrijwilligers, fotograaf Anoula Voerman en onze sponsors Prins Petfood, Floris Vlees en Le Chien Artistiq: hartelijk dank allemaal!